Algemeen

Zomernummer “Rondom het Leudal” no.174 is uit!


Het zomernummer 2019 van het kwartaaltijdschrift Rondom het Leudal, uitgegeven door de Studiegroep Leudal, is verschenen.
De lezer kan weer genieten van een aantal gevarieerde artikelen o.a. :
- Jo Wijnen haalt op zijn geheel eigen humoristische wijze herinneringen op aan zijn recent afgebroken geboortehuis in Haelen. Later was hierin de in de verre omtrek bekende Disco Geelen gevestigd.
- Ook de natuur wordt niet vergeten. Phlip Bossenbroek en Hermien Hendriks geven een gedetailleerde beschrijving van de verspreiding van de levendbarende hagedis en de hazelworm in het Leudal.
- Hugo Levels verhaalt hoe de familie Mooren-Cloudt uit Kelpen medio 1944 op toevallige wijze pilotenhelpers werd, die in het Keversbroek een redelijk veilig onderdak vonden.
- Adelin Remy beschrijft op een zeer lezenswaardige wijze het leven in Horn in de periode 1914 -1939, waarin burgemeester Derkx een belangrijke rol speelde. Ook de aanleg van de tram krijgt aandacht evenals de schoolstrijd.
- Frits Criens vertelt hoe hij de geschiedenis van verzetsboerderij “de Spik” in Haelen leerde kennen en het idee ontstond om op locatie bij de Spikkerhoeve een toneelstuk op te voeren over de oorlogsgeschiedenis van de familie Vossen onder de naam “Vossen van de Spik”.
- Thijs Zeelen beschrijft het grillige weer in het afgelopen voorjaar. In het kader van 75 jaar bevrijding geeft hij ook een interessante terugblik op het weer van 10 mei 1940, toen de Duitsers op een stralend zonnige lentedag ons land binnenvielen.
Het geheel is wederom verlucht met ruim 25 foto’s en illustraties.
Hebt u belangstelling voor de cultuurhistorie van en de natuur in het Leudalgebied dan kunt u voor slechts 17 euro met ingang van 2019 abonnee worden. Als welkomstgeschenk ontvangt u gratis alle nummers, die in 2018 zijn verschenen.
U kunt zich opgeven als abonnee per email via rondomhetleudal@studiegroepleudal.nl.
|Doorsturen

Agenda


>>> Klik hier voor de complete Agenda.
Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

 • Headline 1

  KIA Sportage winterbanden set

  Te koop wegens aankoop andere auto, originele Kia Sportage winterbanden set. Set is compleet en kan zo gemonteerd worden. 4 lichtmetalen velgen incl winterband Pirelli 215/70 . Banden zijn slechts 2 winters gebruikt en hebben nog volledig een profieldiepte. Gemonteerd op originele Kia aluminium velgen. Vaste prijs voor de hele set 400,- Alleen afhalen mogelijk. Lees meer
 • Headline 1

  Kerstspullen

  kerstkrans 50 cm door snee en kerstboomschaal hout 57 cm en 3,5 cm dik. niet gebruikt Grootmoeders tafelkleedjes 3 stuks Lees meer
 • Headline 1

  Tweezitter leer

  Zwarte tweezitter bank leer. In prima staat.€ 175,00 Lees meer
 • Headline 1

  Sfeervolle oude lantaarn

  Oude houten, sfeervolle lantaarn. Lees meer
 • Headline 1

  GBC thermische bindmachine Thermabind T200

  NIEUW met garantie ! In originele verpakking. Thermisch inbindsysteem van GBC. Bind uw losse vellen papier tot een keurig boekje.Thermabind T200Thermisch inbinden van documenten tot max. 20 mm/200 blad.Inbinden meerdere documenten tegelijk is mogelijk.Indicatielampjes en geluidssignaal om het begin en einde van de verwarmingscyclus (40 seconden) aan te geven.Voorzien van een geïntegreerd afkoel rek.Schakelt automatisch uit bij het sluiten van het deksel.Garantie: 2 jaar. Vraag geheel vrijblijvend om meer informatie Lees meer

Laatste reacties