Algemeen

Prijswinnaars fotowedstrijd "Het Leudal, voor nu en altijd een wonderlijk natuurgebied" bekend


De prijswinnaars van de fotowedstrijd rondom de presentatie van het nieuwe boek "Het Leudal, voor nu en altijd een wonderlijk natuurgebied" zijn bekend.
De winnende foto’s worden inclusief het bijpassende juryrapport opgenomen in de thans lopende foto-expositie in het Bezoekerscentrum.

Fotowedstrijd
De fotowedstrijd die de redactie van het door de Studiegroep Leudal uitgegeven nieuwe boek over ons Leudal onlangs uitschreef heeft liefst 35 fotografen geïnspireerd om foto’s in te sturen.
In het totaal werden niet minder dan 229 foto’s voor beoordeling door de jury nauwgezet bekeken. Waarmee duidelijk is dat in veel gevallen meer dan één foto per inzender ingestuurd werd.

Winnaar in de categorie volwassenen is Suzanne Janssen geworden.
Susanne is er met haar inzending in geslaagd een verhalende foto te maken die niet alleen technisch mooi gemaakt is, maar vooral ook alle twijfel wegneemt over de vraag: is hier het natuurgebied Leudal op treffende wijze vastgelegd?
Suzanne koos voor een zwart-wit foto die door haar uitvoering toch een kleurrijk en sfeervol beeld van het Leudal laat zien.

Winnaar in de categorie jeugd is de 9 jaar oude Marit Feenstra.
De door Marit ingestuurde foto onderscheidt zich duidelijk van de foto’s van de categorie volwassenen: het speelse beeld van twee kinderen (plastic poppetjes) die een groepje paddenstoelen gebruiken als ware het een opstelling van slagwerk, pauken, bongo’s, of andere trommels. Daarmee getuigt de foto niet alleen van een flinke dosis humor, maar zeker ook van een hoge mate van creativiteit, zoals men dat vaker ziet als kinderen in de natuur spontaan aan het spelen zijn.

Beide prijswinnaars hebben hun prijs in ontvangst mogen nemen op vrijdag 27 september j.l. tijdens de officiële presentatie van het boek in het Bezoekerscentrum Leudal.

Beide winnende foto’s zijn vanaf 27 september opgenomen in de thans lopende foto-expositie over het boek in het Bezoekerscentrum Leudal, Roggelseweg 58, Haelen.

|Doorsturen

Agenda


>>> Klik hier voor de complete Agenda.
Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

Laatste reacties