Parochie

parochie cluster Hunsel


Actie.
De nu beginnende Veertigdagentijd is een tijd van actie. Op de eerste plaats van spirituele actie. Voorbereiding op Pasen: het feest van de Verrijzenis, het opstaan van Jezus uit de dood. Voor ons wil dat zeggen dat we niet alleen verder zullen leven ná dit leven maar ook dat we voor leven moeten zorgen, er met zijn allen voor garant staan dat mensen ‘rechtop’ door het leven kunnen gaan.
Daarom is aan de spirituele voorbereiding ook altijd actie verbonden. Actie in de zin van iets zelf laten dat ten goede komt aan anderen.
We kennen daarvoor de jaarlijkse Vastenactie die zich inzet voor een bepaald project in een armoedeland. Dit jaar is voor Zambia gekozen door de Nationale Vastenactie. Wie via Google speurt bij Vastenactie krijgt een grote hoeveelheid informatie aangeboden.
Het project van dit jaar is van de zusters van de Heilige Harten van Jezus en Maria. Hun levensmotto is: “Wij gaan waar niemand gaat”. De Witte Paters van St. Charles in Heythuysen, die ook in Zambia werken, beamen dit volmondig. Zo voor en na hoor je natuurlijk opmerkingen of vragen:”komt mijn geld wel goed terecht?” of “het is toch maar een druppel op een gloeiende plaat”. We mogen het vertrouwen hebben dat vrouwen en mannen, leken en religieuzen die hun leven aan deze mensen geven niets achteroverdrukken. En al is het maar een druppel, zo lijkt het, elke mond die geen honger heeft is er eentje minder. Dat scheelt een mensenleven. Neem de moeite in deze periode om u te informeren en te laten inspireren. Google en lees wat u onder ogen krijgt. Het is vaak maar een kleine moeite met grote gevolgen.
René H.M. Maessen, pastoor-deken.
|Doorsturen

Agenda>>> Klik hier voor de complete Agenda.Waar besteed jij het vakantiegeld aan dit jaar?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Aanbiedingen!

Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

 • Headline 1

  Alarminstallatie

  Woning/inbraak alarm bestaande uit huisinstallatie en buitenunit, Quorum A 160 en A160 R Lees meer
 • Headline 1

  Glas in lood raam decoratie

  Mooie glas in lood raamdecoratie. Lees meer
 • Headline 1

  DAMPKAP

  NOVY inbouwdampkap in aluminium (art D814) wegens verbouwing, perfect onderhouden Lees meer
 • Headline 1

  Whirlpool koelkast tafelmodel

  Whirlpool koelkast tafelmodel. Foto staat op zijn kop, ik weet niet waarom. Lees meer
 • Headline 1

  HONDEN UITLATEN!

  Hallo allemaal! Ik ben een spontane meid van 29 jaar die graag hulp bied bij het uitlaten van honden of erop passen kan ook nog eventueel! Ik hou heel erg veel van honden en heb echt veel liefde voor dieren het is echt een hobby van me, graag zou ik u een helpende hand willen aanbieden. Lijkt u het wat hoor ik graag van u. Wie weet tot snel! Met vriendelijke groet D. Marx Lees meer

Laatste reacties