Algemeen

Kerst in het Museum


Vanaf 16 december tot en met 6 januari 2019 staat het Leudalmuseum c.q. Bezoekerscentrum Leudal in het teken van Kerstmis

De tentoonstelling is opgezet door de Studiegroep Leudal en de Stichting Groen Hart Leudal samen. Deze kort durende tentoonstelling geeft niet alleen een beeld van het ontstaan en de ontwikkeling van deze jaarlijkse traditie, maar er zal ook een unieke collectie Kerststallen te zien zijn van verzamelaarster mevrouw Els Vroemen. Ook zal er, ijs en weder dienende, op Tweede Kerstdag een levende Kerststal bij het Bezoekerscentrum worden gepresenteerd.

Unieke collectie Kerststallen

In de tentoonstelling zullen ook tientallen unieke Kerstallen te zien zijn uit de collectie van mevrouw Els Vroemen. Het verzamelen en het maken van kerststallen is een van haar hobby’s waarin zij haar passie en creativiteit kwijt kan. Veel van de stallen zijn door haar zelf vervaardigd op een kunstzinnige wijze. Daarnaast bevat haar collectie kerststallen en -stalletjes uit de hele wereld.

Levende Kerststal

IJs en weder dienende zal er door Groen Hart Leudal ook een levende Kerststal worden gepresenteerd op Tweede Kerstdag 2018 van 11.00 uur tot 15.00 uur. De precieze locatie is het Elisabethpad naast het Bezoekerscentrum. Tijdens genoemde uren kan deze levende Kerststal gratis bezocht worden, en de verkleumde wandelaar kan er even bijkomen bij een gezellig vuurtje en een warm drankje. Ook kan die dag de bijbehorende tentoonstelling gratis worden bezocht.

Openstelling
De tentoonstelling Kerst in het Museum is te zien vanaf 16 december tot en met 6 januari 2019 in het Leudalmuseum, Roggelseweg 58, 6081 NP Haelen.
Het museum is dagelijks geopend met uitzondering van de maandagen.
Voor de juiste openingstijden zie www.bezoekerscentrumleudal.nl of www.studiegroepleudal.nl
De entree bedraagt € 2,50, kinderen tot 12 jaar en donateurs van het tijdschrift Rondom het Leudal gratis.
|Doorsturen

Agenda


>>> Klik hier voor de complete Agenda.
Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

Laatste reacties